Cateva strategii de optimizare pentru Google, croite dupa tine
Numarul strategiilor de optimizare pentru motoarele de cautare – pe care le voi numi, in mod total arbitrar Google – nu este unul neinsemnat, insa atunci cand vine vorba de o optimizare calitativa, nu numarul strategiilor este cel care defineste calitatea ci alegerea strategiilor potrivite si implementarea lor intr-un mod inspirat.
Nu trebuie sa uiti, draga cititorule, ca daca o strategie de optimizare pentru Google se dovedeste inspirata intr-o anumita situatie, ea se poate dovedi total nepotrivita intr-o situatie noua.
Optimizare pentru Google. 5 pasi spre reusita
Nu inca 5 sfaturi, nu inca 5 pasi! Vei spune tu, probabil… Insa cum repetitia e mama invataturii, eu zic ca nu strica sa (re)vedem cateva strategii de optimizare pentru Google, care ar putea sa dea roade pentru compania ta.
1. Primul sfat si poate cel mai important: Verifica in mod constant functionalitatea si eficienta eforturilor de optimizare depuse. Arunca un ochi in mod regulat pe rankingul paginii tale, pentru a vedea cum si de unde au ajuns utilizatorii pe paginile tale. Doar nu vrei sa muncesti mult si degeaba, nu-i asa?!
2. Nu uita de cuvintele cheie! Poate repet ca „o plata stricata” acest sfat, insa el trebuie sa ramana bine infipt in memoria ta, daca vrei sa urci cat mai repede in preferintele motoarele de cautare, a.k.a prietenului nostru Google. Ai grija ca ele sa apara in titluri, in continut, in URL si in denumirile imaginilor. Alege-le cu atentie, dupa ce te-ai gandit la termenii pe care i-ar putea tasta cineva in Google, dorind sa afle exact informatia oferita de tine.
3. Nu abuza! Si ma refer aici tot la cuvintele cheie. Desi nu trebuie sa uite de cuvintele cheie, folosirea lor abuziva poate avea chiar efectul invers si poate incadra articolul in randul celor supra-optimizate (fenomen pe care eu il numesc „supradoza de cuvinte cheie”).
4. Linkurile interne! Un alt aspect ce nu trebuie neglijat daca iti doresti mult ca optimizarea pentru Google sa mearga ca unsa, se refera la utilizarea linkurilor interne care sa trimita in articole recente, pentru a putea fi folosit in permanenta si continutul inclus in arhiva.
5. Fereste-te de Flash! Chiar daca arata bine, Flash-ul nu ajuta in niciun fel optimizarea unui site. Din acest motiv, specialistii SEO recomanda folosirea cat mai rara a lui.
Aceste reguli simple de optimizare pentru Google…
…desi poate nu te astepti, vor creste eficacitatea SEO in mod vizibil. Minunea nu se va produce de pe o zi pe alta, insa printr-un efort sustinut, rezultatele vor fi remarcabile. Mult succes!
Utile toate sfaturile din acest articol. Le folosim si suntem foarte bine pozitionati.
Google este cel mai folosit motor din Romania, deci da…este normal ca toata lumea sa isi propuna sa ajuta in top