Articole vechi pe blog, o problema de mult uitata?
Ei bine, daca am uitat de ele, e timpul sa ne improspatam memoria. Se vorbeste mult in online despre optimizarea blogurilor, despre continutul de calitate si toate artificiile SEO pe care le putem folosi pentru a cuceri motoarele de cautare. Secretele SEO au inceput sa fie deconspirate si din ce in ce mai aplicate pe site-uri/ bloguri. Este destul de clar pentru multi dintre noi cum putem optimiza un articol pe blog, insa la intrebarea „ce se intampla cu multimea de articole vechi optimizate?” nu sunt putini cei care se eschiveaza de la a da un raspuns ferm.
Ei bine, ele, articolele vechi, desi indexate de motoarele de cautare, isi pot pierde in timp din valoarea, in functie de locul ocupat in structura site-ului.
Articole vechi, resuscitate
Iata cum poti readuce la viata articolele vechi, aflate intr-un con de umbra pe SERPs:
- Cornerstone content – gruparea articolelor pe categorii, care sa apara mereu in meniul blogului; aceasta metoda de grupare a articolelor creste serios link juice-ul;
- Arhive – organizarea articolelor pe luni este un veritabil sitemap care ofera vizibilitate articolelor mai vechi;
- Tag-uri – acestea directioneaza cititorii dar si motoarele de cautare catre punctele de interes de pe site;
- Share – da un share pe retelele sociale si posturilor vechi; asa le vei aduce din nou in lumina reflectoarelor, chiar daca pentru putin timp.
Aceste elemente nu garanteaza recastigarea unei vizibilitati exceptionale, dar vor ajuta cu siguranta la imbunatatirea situatiei articolelor vechi.
Articole vechi. Cum le ingropi definitiv
Daca exista elemente ce iti pot veni in ajutor in restabilirea vizibilitatii unor articole vechi, exista de asemenea si elemente care le pot plasa definitiv intr-un con de umbra. Iata care sunt acestea:
- Arhiva de tip drop-down – aceasta nu permite indexarea spre articolele continute si devine astfel inutila din punct de vedere SEO;
- Arhiva completa in sidebar – desi contine link-uri valide, acest lucru nu garanteaza ca ele vor fi indexate de Google;
- Arhiva in footer – este greu de accesat de robotii motoarelor de cautare;
- Combinatia de arhiva, categorii si tag-uri – reteta sigura pentru dezastru din cauza continutului duplicat;
- Multe pagini – paginatia excesiva este o eroare din punct de vedere SEO, deoarece scade cantitatea de link juice spre paginile amplasate inferior in structura site-ului.
Tu cum stai cu articolele vechi?